Bli medlem

En tornerspelförening består av så mycket mer än bara riddare till häst. Visste du tex att om vi uppträder med 4 ekipage framför publik så är vi minst tio personer till som arbetar på arenan, oftast fler än så? Det behövs många personer för att genomföra ett spel och där kan DU göra en insats och samtidigt ha riktigt, riktigt roligt.

För hur många får egentligen chansen i sitt liv att uppleva ett tornerspel på så nära håll att man kan känna doften av hästarnas andedräkter när de dundrar förbi?

Så vad har vi då för roller under ett tornerspel?

  • Riddare (självklart)
  • Väpnare (behövs en till varje riddare i boet)
  • Härold (speaker i kontakt med publiken)
  • Säkerhetsansvarig på banan (viktigare än man kan tro)
  • Ljudtekniker (trådlösa headsets, mixers, högtalare, musik)
  • Banpersonal som hanterar utrustningen
  • Foto- och filmansvarig

Sen självklart så behövs det folk för att sätta upp vårt läger, rigga för spelen och även packa ihop allt i efterhand. Det låter kanske inte så kul… men att vara en del av gänget, att få ta hand om hästarna, sitta på kvällen tillsammans vid lägerelden iklädd medeltidskläder. Sånt ÄR kul.

Om du känner att du vill bli en del av Bockens Kämpar så det enklast att du skickar ett mail till oss där du skriver lite om dig själv, vad du är intresserad av, vad du kan osv. I nästa steg kommer du att bjudas in till en träning eller en uppvisning där du kan få bli en del av gänget, lära känna oss och låta oss lära känna dig.

Vi har inga krav på ålder eller kön annat än att du ska vara mogen nog att kunna ta ansvar och följa våra säkerhetsregler. För när det kommer en 1000 kilo tung ardennerhäst och riddare med draget svärd dundrande i full fart – då vill du inte upptäcka att du av misstag står i dess väg. Vi tar mycket seriöst på både vår och publikens säkerhet och strävar alltid efter att minimera riskerna så mycket vi kan utan att tumma på underhållningen.