Om föreningen

Bockens Kämpar är en ideell tornerspelsförening från i huvudsak Södermanland (även om vi har riddare både i Uppland och på Gotland också).

Föreningen grundades år 2001 av Jonnie Westberg (Riddare Bockskägg) och vi eftersträvar att likna 1200-talets tornerspel varför vi rider med ringbrynjor av stål. Vi har tunnhjälmar som kan stå emot en stöt från en lans och sköldar som kan ta den hårdaste smäll. Våra vapen är gjorda enligt medeltida förebilder.

Föreningen har ett 30-tal medlemmar.

Under våra uppdrag så medtager vi både egen utrustning och personal för att leverera en stor upplevelse. I detta ingår en publikfriande härold, galna gycklare, snygga väpnare samt utbildad och säkerhetsmedveten banpersonal.

Utöver tornerspel så sysslar föreningen med hantverk av olika slag.

Vår vision är att alltid sätta publiken främst. Det är publiken som betalat (eller gjort sig ansträningen att komma och titta på oss) och därför är det viktigt för oss att leverera någonting som är både underhållande och spännande. Trots detta är våra tornerspel inte uppgjorda i förväg utan våra riddare försöker att få in träffar på varandra på riktigt. Det är inte ovanligt att en del av våra riddare behöver plåstras om lite lätt efter avslutat spel.